ICT bedrijven uit Nederland waar we trots op mogen zijn

Er zijn verschillende bekende ICT-bedrijven die uit Nederland komen. Hieronder volgt een overzicht van enkele van deze bedrijven, samen met een korte beschrijving van hun activiteiten en prestaties.

  1. TomTom

TomTom is een wereldwijd bekend bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van navigatiesystemen, kaarten en andere locatiegebaseerde diensten. Het bedrijf is opgericht in 1991 en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. TomTom heeft een grote marktaandeel in de navigatie-industrie en is ook actief in andere sectoren, zoals de automobielindustrie en de gezondheidszorg.

  1. ASML

ASML is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en productie van machines voor de halvelektronica-industrie. Het bedrijf is opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Veldhoven. ASML is een leider in de markt voor lithografiesystemen, die worden gebruikt bij de productie van chips voor computers en andere elektronische apparaten. Het bedrijf is ook actief in de ontwikkeling van duurzame energie-oplossingen.

  1. Booking.com

Booking.com is een online reisbureau dat is opgericht in 1996. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en biedt een platform waarop reizigers accommodaties, vluchten en andere reisproducten kunnen boeken. Booking.com is wereldwijd een van de grootste spelers in de online reisindustrie en heeft een omzet van meer dan 10 miljard euro per jaar.

  1. Philips

Philips is een multinational met een lange geschiedenis in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1891 en heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. Philips is actief in verschillende sectoren, waaronder gezondheidszorg, verlichting en consumentenelektronica. Het bedrijf is bekend om zijn innovatieve producten en diensten en heeft een omzet van meer dan 22 miljard euro per jaar.