Hoe krijg je een geverifieerd account op TikTok

Populaire gebruikers op TikTok, creators en merken hebben vaak een vinkje op TikTok. Misschien zie jij het gewoon als een blauw vinkje, maar het is veel meer dan dat. Een verificatiebadge geeft een account een soort stempel van goedkeuring, waardoor de geloofwaardigheid van jouw account kan worden vergroot en je kan worden onderscheiden van nabootsers. 

Wat is de TikTok verificatiebadge? 

De badge is een blauw vinkje dat je naast de gebruikersnaam van iemand kan zien. Het is een symbool dat het account dé echte is en geen namaak. Het blauwe vinkje kan je account tot een extra hoogte brengen. Daarnaast is het ontworpen om bekende TikTok gebruikers, creators en merken te beschermen tegen nep nieuws en accounts. Door geverifieerd te zijn, kan het worden tegengehouden dat er nep informatie over jou wordt verspreid. 

Hoeveel volgers heb je nodig? 

Als het gaat om het krijgen van het blauwe vinkje, is er geen bepaald aantal volgers dat je nodig hebt. Het maakt eigenlijk niet uit of je 100 of 5K aan volgers hebt. TikTok focust vooral op de authenticiteit van een account en niet het aantal volgers. 

Hoe wordt je geverifieerd? 

Het is bij TikTok niet mogelijk om een aanvraag te doen om een geverifieerd account te krijgen. In plaats daarvan, heeft het platform een team dat kiest en uitzoekt of een account een blauw vinkje nodig heeft. Hierdoor blijft het een beperkte selectie aan accounts die een vinkje hebben. Echter zijn er wel een aantal dingen die kunnen helpen om sneller een vinkje te krijgen. Daarbij is het belangrijk om viraal te gaan, consistent te posten, je volgers betrokken te laten zijn en om te stijgen in je aantal volgers. Ook kan het helpen om op andere platformen zoals Facebook en Instagram al een geverifieerd account te hebben. Bij deze platformen is het wel mogelijk om dit zelf aan te vragen, en dat is dan eventueel ook een goede stap om daar eerst een vinkje te krijgen. 

Hulp nodig? 

Uiteindelijk heb je zelf niet heel veel macht om ervoor te zorgen dat je een geverifieerd account hebt. Dus de tip is dan ook om daar niet te veel tijd aan te besteden. Wat je wel kan doen is moeite steken in het regelmatig plaatsen van TikTok’s. Hiermee zal je meer volgers, likes en comments doorkrijgen. Wil jij graag een klein zetje om meer likes op TikTok te krijgen? Dan kan je Followersnet inschakelen, het is mogelijk om TikTok likes te kopen. Dit kan je helpen om je TikTok’s beter zichtbaar te maken, waardoor je weer engagement kan opbouwen.