Zo bepaal je de juiste voorraadniveaus voor jouw bedrijf

Heb jij een bedrijf met een webshop? Dan heb je vast en zeker te maken met de verkoop van producten. Om die reden is het van belang dat jij de juiste voorraadniveaus hanteert voor jouw bedrijf. Een voorraadoverschot kan namelijk leiden tot hoge opslagkosten en verouderde voorraad en met een voorraadtekort loop je het risico op gemiste verkoopkansen en ontevreden klanten. Een WMS software is hiervoor de oplossing. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Een WMS voor het bepalen van de juiste voorraadniveaus

Het Warehouse Management Systeem (WMS) is een software die wordt gebruikt voor het beheren, coördineren en optimaliseren van logistieke processen. Een van de functies van een WMS is realtime inzicht houden in het voorraadbeheer van een bedrijf. Dit betekent dat jouw voorraad altijd optimaal is en dat er geen overschotten of tekorten ontstaan. Door het gebruik van gegevens over verkopen en retourzendingen kan de software helpen om de juiste voorraadniveaus te bepalen. Zo verzamelt het bijvoorbeeld informatie over de verkoopgeschiedenis van een bepaald product, in welke mate en hoe snel het verkocht wordt en wanneer de opslag bijgevuld moet worden.

Hoe kan een WMS de juiste voorraadniveaus bepalen?

Wanneer je kiest voor de implementatie van het WMS, kan je tevens geholpen worden bij het bepalen welke locatie in het magazijn het meest optimaal en efficiënt is voor producten. De slimme software heeft inzicht in welke producten het snelst bewegen. Op basis van die data zorgt het ervoor dat deze producten zich in de buurt van uitgaande zendingen bevinden. Zo wordt de tijd die nodig is om een bestelling bij elkaar te zoeken aanzienlijk verkort, waardoor ook de levertijd en doorlooptijd van bestellingen wordt verminderd.

Je kunt ervoor kiezen om een WMS te laten implementeren voor een erkend e-commerce bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld je voorraadbeheer uitbesteden aan MontaWMS.

Andere belangrijke voordelen

Het minimaliseren van de totale voorraadkosten binnen jouw bedrijf kan ook worden gerealiseerd door een WMS. Door een juist voorraadniveau voorkom je dat er teveel voorraad onnodig wordt opgeslagen. Dit kan helpen bij het beperken van de kosten voor opslag en het verminderen van het risico op verouderde voorraad. Doordat de software daarnaast de vraag naar producten analyseert, kan je ervoor zorgen dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is om aan de vraag van je klanten te voldoen. Dit heeft als gevolg dat een verzending sneller verzameld en verwerkt worden. Het resultaat hiervan is uiteindelijk een verbeterde klanttevredenheid.

Automatiseer vandaag nog jouw voorraadbeheer

Het WMS is al met al een weloverwogen keuze wanneer het aankomt op het bepalen van de juiste voorraadniveaus. Doordat dit proces door de implementatie van de software wordt geautomatiseerd hoef jij je geen zorgen meer te maken over jouw voorraad. Het WMS heeft 24/7 inzicht in de voorraden en stuurt bij waar nodig. E-commerce bedrijf www.montawms.com heeft al bij vele bedrijven de slimme WMS software geïnstalleerd. Kies er vandaag nog voor om het systeem ook in jouw magazijn te laten installeren!