Het belang van een B2B webshop

Vroeger leek de B2B handel totaal niet op de B2C handel. Waar eindgebruikers naar een winkel in een winkelstraat gingen was de B2B handel een wereld van bezoekjes aan de groothandel, handjeklap, handelsbeurzen, en telefoongesprekken. Maar tegenwoordig is de boel veranderd, want nadat eindgebruikers het gemak van webshops hadden ontdekt is dit gemak ook naar de inkopers van jouw afnemers door gedruppeld. Zorg er dus voor dat zij met hetzelfde gemak in jouw B2B webshop de inkopen voor hun werkgever kunnen doen. Zo geef je jezelf een fantastische manier om jezelf van de concurrentie te onderscheiden. 

  1. Een webshop heeft ook voordelen voor jou 

Een webshop is niet alleen makkelijker voor jouw klanten, maar het bespaart jou ook een hoop moeite. Allereerst heeft een webshop veel minder personeel nodig. Je hoeft geen mensen aanwezig te hebben om vragen te beantwoorden: alles staat al op de productpagina. Daarnaast kan je 24/7 open zijn. Jouw webshop draait ‘s nachts en in het weekend gewoon door, en alle geplaatste bestellingen kunnen de eerstvolgende werkdag verzonden worden. Ook functioneert de webshop meteen als online brochure. Potentiële hoeven niet meer eerst een brochure aan te vragen om jouw aanbod te kunnen zien. Alles staat namelijk al online. 

  1. Hoe start je een webshop? 

Wanneer je uiteindelijk de keuze hebt gemaakt om een webshop te lanceren is het tijd om te beginnen met het opbouwen van de webshop. Nadat je een bedrijf hebt gevonden om de webshop voor je te bouwen wordt het tijd om voor een softwareplatform te kiezen. Het gebruik van een al bestaand softwarepakket is namelijk makkelijker en goedkoper dan het gebruiken van een compleet nieuwgebouwde webshop. Een populair softwarepakket is Adobe Magento 2. Dit pakket heeft een aantal voordelen die jouw webshop net dat ene beetje beter kunnen maken. 

  1. Adobe Magento 2 

Magento 2 is een pakket dat makkelijk aan te passen is aan jouw eisen. Heb je bijvoorbeeld veel internationale klanten? Geen probleem! Magento 2 ondersteund namelijk verschillende valuta’s en talen, zo kan je klanten van over de hele wereld helpen. Ook is Magento 2 open source. Dit betekent dat de broncode openbaar is, waardoor het veel makkelijker is om uitbreidingen te ontwikkelen. Dit betekent dat er een een breed scala aan extensies voor Magento 2 bestaat, en dat functies die jij nodig hebt maar niet al in Magento 2 zitten alsnog kunnen worden toegevoegd. Zo kan je het internet dus optimaal benutten.