Een eigen bedrijf maar niet kunnen boekhouden, geen probleem

Heb je een eigen bedrijf, maar is boekhouden niet zo jouw ding, ga dan eens langs bij Administratiekantoor Utrecht. De administratie is een deel van het ondernemen, waar veel ondernemers het niet zo mee hebben. Het is misschien saai, lastig, of je hebt er totaal geen verstand van, moet er teveel dingen voor uitzoeken of je hebt er geen tijd voor. Dit zijn allemaal redenen om deze administratie te laten uitbesteden. Er worden namelijk ook bepaalde eisen aan de boekhouding van bedrijven gesteld, waardoor je dus wel een goede administratie moet bijhouden. Als dit zelf niet lukt, laat het dan door iemand anders doen.

Meer dan alleen administratie

Woon je in een andere regio, maar denk je wel dat een boekhouder wat voor jou is, dan kan je bijvoorbeeld ook naar Administratiekantoor Amsterdam gaan. Een boekhouder heeft vaak financiële kennis van jouw branche. Dat is erg handig, omdat hij dan advies kan geven over bepaalde financiële beslissingen die binnen jouw bedrijf genomen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde investering. Daarnaast herkent een boekhouder financiële problemen op tijd, waardoor je op tijd het probleem kan aanpakken. Een boekhouder houdt dus niet alleen administratie bij, maar kan je ook financieel advies geven.

Alles uit handen geven?

Vind je het nou een beetje spannend om de boekhouder gelijk inzicht te geven in al jouw financiën, dan kan je ook de boekhouding ook gedeeltelijk uitbesteden. De boekhouder neemt dan bepaalde taken van jouw over, bijvoorbeeld de belastingaangiftes. Als je zelf vrij goed bent in boekhouden, of dit leuk vindt, maar een extra zekerheidje nodig hebt, kan je de administratie ook alleen laten controleren door de boekhouder. Wil je toch maximaal tijd, geld en een hele hoop gedoe of stress besparen, dan zou ik de boekhouding gewoon geheel uitbesteden. Je hoeft nergens meer aan te denken, want het wordt allemaal voor jou geregeld.

Geen boetes voor jou

Door de boekhouding geheel uit te besteden, heb je niet zoveel inzicht meer in je eigen financiën. Als je bang bent dat je opgelicht wordt, is dit natuurlijk niet fijn, maar gelukkig wordt je hierin een beetje beschermd door de overheid. Je kan namelijk sinds 2006 de boekhouder aansprakelijk stellen, als er een fout zit in de financiële gegevens die jij dat jaar moest opgeven. De boete wordt dan opgelegd aan de boekhouder als hij of zij verantwoordelijk is geweest voor de gemaakte fout. Gelukkig doen de meeste boekhouders wel goed hun werk, maar zo niet dan is het dus geen probleem voor jou.