De urenregistratie die verantwoordelijkheden bij het personeel legt

De urenregistratie personeel is iets dat in een bedrijf de hele dag door gebeurt. Het is daarom verstandig om dit te laten doen door de mensen die er bovenop zitten, namelijk het personeel zelf. Met een klassieke uitvoering van de tijdregistratie kwam de verantwoordelijkheid hiervan  bij de leidinggevende te liggen. Dat hoeft niet meer nu er een GET systeem bestaat waarin het personeel zelf alles invult, en het systeem dan vervolgens alles administratief in orde maakt. Het maakt niet uit dat het personeel niks weet over hoe hun werkzaamheden in het systeem heten en welke kosten hierbij komen kijken.  

 

Meer vertrouwen richting het personeel  

Het toeschuiven van verantwoordelijkheden naar het personeel zal ertoe leiden dat de sfeer beter is. Daarnaast gaat de leiding hun mensen beter vertrouwen wanneer dit proces goed loopt. Meer vertrouwen heeft een positieve uitwerking op de bedrijfsprocessen in de meeste gevallen.  

Uiteindelijk verloopt het meeste werk via het systeem. Dit maakt dat je deze taak gerust bij het personeel kunt neerleggen. Het neemt niet veel van hun tijd in beslag en omdat het proces voornamelijk verloopt binnen de lijnen van dit programma is er niet veel ruimte om te kunnen frauderen.  

 

Hoe kun je de tijdregistratie het beste opzetten  

Om de tijdregistratie personeel eenvoudig te maken kun je aan de muur in het bedrijfspand scanners ophangen waar het personeel hun pas kan scannen zodat het systeem weet dat ze aanwezig zijn. Het is ook mogelijk hiervoor de eigen telefoon te gebruiken, maar dan heb je niet de zekerheid dat ze echt aanwezig zijn op de werkvloer. Het hangt er net vanaf hoeveel ze vertrouwd worden, in het geval dat er genoeg vertrouwen is kunnen ze ook achteraf hun gewerkten uren op hun telefoon invullen. Het is praktisch dat ze het dan ook kunnen doen wanneer ze in het veld aan de slag zijn.  

 

Tijdregistratie en tijdelijke krachten  

Misschien vraag je jezelf wel af hoe het dan moet met tijdelijke krachten. Soms werken er namelijk mensen bij je die er heel kort zijn. Deze zullen wellicht weinig moeite hebben met het systeem omdat uren invullen heel makkelijk is. Toch hebben ze vaak andere kosten en deze moet het systeem wel goed verrekenen, alles moet wel op de juiste plek genoteerd worden.  

In principe hoeft dit geen probleem te zijn want de systemen zijn tegenwoordig zo goed dat de situatie omtrent uitzendkrachten er al in verwerkt zit. Vaak gaat het om algemene richtlijnen.